10656 | Wachter worden bij Het Bewaarde land, opleiding

door IVN/ Het Bewaarde Land

Heb jij ervaring in het begeleiden van kinderen en wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen? Dan is vrijwilliger worden in het Bewaarde Land wellicht iets voor jou. Je krijgt een goede opleiding en kunt zelf bepalen hoeveel groepen je begeleidt. Met de natuur als beste leslokaal voor de kinderen, kun jij ze via dit programma alle ruimte geven om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien.

Opleiding
Driedaagse opleiding voorjaar 2019 op de woensdagen 15, 22 en 29 mei 2019
Tijdens de opleiding komt het gehele programma aan de orde met daarbij veel aandacht voor de rode draden in het programma, de manier van werken met de groepjes en pedagogische en didactische tips voor de uitvoering van het programma.

Na de opleiding loop je minimaal 1 serie van drie dagen mee als hulpwachter met een ervaren wachter

Heb je echt geen mogelijkheid om de opleidingsdagen bij te wonen? Opleiding op andere manier is ook mogelijk. Door een aantal keer mee te lopen met ervaren wachters kun je ook ervaring opdoen. Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Opfrisdagen
Tijdens regelmatig terugkerende opfrisdagen en excursies diepen we bepaalde thema’s nog verder uit. Je leert dan ook jouw collega's goed kennen.

Wil je meer weten?
www.hetbewaardeland.nl T: 088-500 31 10 info@hetbewaardeland.nl

Over 'IVN/ Het Bewaarde Land'

Natuurbelevingsprogramma
Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma dat kinderen weer in contact brengt met de natuur. Het nodigt hen uit om samen op onderzoek te gaan. Niet in de klas, maar in het bos of op de hei. Niet door kennis, maar door beleving. Niet vluchtig, maar intensief. De kinderen gebruiken voortdurend ál hun zintuigen. Ze voelen het, proeven het, ruiken het en laten het binnenkomen.

Daarom is Het Bewaarde Land een ervaring van het leven, voor het leven.


Biedt aan: Diensten / activiteiten
Onderwerp: Activiteiten/ Evenementen, Natuur

Bestemd voor: hele stad
Bestemd voor: Inwoner