Sociale Activering

Stichting Opis

Stichting Opis biedt mensen met een afstand tot de maatschappij een weg terug. Op onze werkplaats bieden wij veel verschillende (technische) werkzaamheden. Je leert een vak, werken met techniek, ontdekt hoe je van niets toch iets kunt maken en ontwikkelt zelfvertrouwen. Als je oplossingsgericht kunt nadenken, kun je het leven aan. Dat is precies wat wij je willen laten ervaren. Meer informatie is te vinden op www.opishelpt.nl

Vincentiusvereniging

De Vincentiusvereniging is een vrijwilligersorganisatie, gericht op armoedebestrijding en persoonlijke hulpverlening. Daarmee levert zij een bijdrage aan een goed leven voor kwetsbare mensen in de samenleving. Onderdeel van de Vincentiusvereniging is het sociaal restaurant en de kringloopwinkel, waar tweedehands goederen worden verkocht. Via de winkel wordt ook noodhulp gegeven.

De winkel wordt gerund door een groot team vrijwilligers. In het winkelteam zijn vijf vrijwilligersplaatsen voor sociale activering, speciaal bestemd voor mensen die een grote afstand van de arbeidsmarkt hebben. Door het werk in de kringloopwinkel kunnen zij ervaring opdoen en weer een regelmatig leefpatroon opbouwen De Vincentiusvereniging zorgt voor de begeleiding binnen de winkel. Voor informatie kun je kijken op www.vincentiusdenbosch.nl of contact opnemen met Tine Hutten, de coördinator van de sociale activering, via telefoonnummer 073-6133261 (Vincentius winkel).

Stichting Kledingbank ’s-Hertogenbosch

Stichting Kledingbank ‘s-Hertogenbosch e.o. is er om mensen die zelf (tijdelijk) niet in staat zijn om kleding te kopen van gratis tweedehands kleding te voorzien. Kleding is net als voedsel een basisbehoefte. De Kledingbank vindt dat iedereen daar recht op heeft.

Op speciale openingstijden helpt de Kledingbank mensen aan een noodzakelijke basisgarderobe en huishoudtextiel. Ook is er een Speelgoedbank met gratis tweedehands speelgoed voor klanten van de Kledingbank.

De Kledingbank heeft werkervaringsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als vrijwilliger kan men werkervaring en/of arbeidsritme opdoen of re-integreren op de arbeidsmarkt. Meer informatie is te vinden op www.kledingbankdenbosch.nl. Je kunt ook mailen naar info@kledingbankdenbosch.nl