Hoe werkt het?

Je kunt alle vragen, aanbod en vacatures op Platform073 bekijken zonder in te loggen. Je ziet geen contactgegevens van de vrager/aanbieder. Om te reageren op een oproep of om zelf een oproep te plaatsen, moet je je aanmelden.

Aanmelden en meedoen op Platform073 is gratis, je hebt alleen een e-mailadres nodig. Voorwaarde is dat alle uitwisseling GRATIS is: je mag geen geld vragen of aanbieden in ruil voor jouw dienst, kennis of materialen.

Aanmelden:

Gebruik je Platform073 voor de eerste keer? Klik dan op "Aanmelden". Kies voor één van de gebruikersgroepen (zie voor meer uitleg "Voor wie is het?"), vul het fomulier in en klik op de knop "Aanmelden" onderaan het formulier.

Je ontvangt een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Hierna kun je je profiel verder aanvullen, een vraag, aanbod of vacature plaatsen of reageren op anderen.

Reageren op een oproep:

Zoeken in het overzicht van vragen, aanbod of vrijwilligerswerk kan door een trefwoord in te vullen of de filters in de linkerkolom te gebruiken. Klik in het overzicht op de vraag, vacature of het aanbod waarover je meer wil lezen.

Door op de knop "Reageer" onder een oproep te klikken, kun je een reactie versturen naar de vrager/aanbieder. Je logt dan in en schrijft in het berichtenscherm een reactie. Door op "Versturen" te klikken, verstuur je jouw bericht naar de vrager/aanbieder. Als deze een bericht terug stuurt, ontvang je een mail op het door jou opgegeven mailadres. Nadat je bent ingelogd kun je het bericht van de vrager/aanbieder lezen.

Plaats een vraag, aanbod of vacature:

Wil je wat vragen, kijk dan eerst eens of het niet al aangeboden wordt! Andersom kun je ook kijken of er iemand zoekt naar datgene wat jij wil aanbieden.

  • Heb je hulp, informatie of materialen nodig? Zoek je contact of samenwerking? Plaats dan een Vraag.
  • Wil je iets doen voor een ander of biedt je kennis of materialen aan? Plaats dan een Aanbod.
  • Zoek je vrijwilligers of maatschappelijke stagiaires voor jouw organisatie? Plaats dan een vacature of maatschappelijke stage. Dit is alleen mogelijk als je bent aangemeld als “organisatie/groep”.

Om zelf een vraag, aanbod of vacature te plaatsen log je eerst in. Klik op de knop "Mijn vragen", "Mijn aanbod" of "Mijn Vacatures" en kies dan voor "Toevoegen".

Beschrijf je vraag, aanbod of vacature op het formulier. Door middel van de keuzevelden kun je aangeven voor wie je oproep bestemd is en over welk onderwerp het gaat. Ook kun je aangeven of jouw oproep voor de hele gemeente bestemd is of voor bepaalde wijken (max. 3) en buurt(en). Wanneer je op "Opslaan" klikt, wordt je oproep op Platform073 gezet. Je kunt meerdere oproepen plaatsen en deze wijzigen en sluiten via je profiel.

Met een organisatie/groep account kun je, naast vraag en aanbod, ook vrijwilligersvacatures en maatschappelijke stages plaatsen. Deze komen op de pagina Vrijwilligerswerk te staan. Een organisatie/groep account is bedoeld voor non-profit organisaties: clubs, stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven.

Wanneer iemand reageert op je oproep, ontvang je een mail op het door jou opgegeven mailadres.

Persoonlijk contact & hulp:

Wil je graag een persoonlijk gesprek over je vraag of aanbod of hulp bij het gebruik van Platform073? Klik dan op "Contact" of "Aanmelden" en kies vervolgens voor de optie "Persoonlijk contact". Vul je gegevens in (dit kan zonder je aan te melden voor Platform073) en klik op "Verzenden". Er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Algemene vragen, opmerkingen of klachten kun je aan ons kwijt via het formulier “Contact”

Veiligheid & verantwoordelijkheid:

Contacten en uitwisseling die via Platform073 tot stand komen, vallen onder de eigen verantwoordelijkheid van de gebruikers van Platform073. Je kunt hier meer over lezen in de Algemene voorwaarden en onder "Privacy en veiligheid". Hier lees je hoe wij je gegevens gebruiken en beschermen en hoe je zelf veilig kunt werken met Platform073.