Veelgestelde vragen

Heb je een probleem bij het gebruik van Platform073? Misschien kunnen we je helpen met de antwoorden op vragen die vaker voorkomen. Mocht het antwoord op jouw vraag hieronder niet staan, neem dan gerust contact met ons op via het formulier "Contact" in het hoofdmenu.

Ik wil meedoen op Platform073, hoe doe ik dat?

Een uitgebreide handleiding voor het aanmelden en gebruiken van Platform073 kun je vinden op de pagina "Hoe werkt het?" via het hoofdmenu.

Ik ben niet handig met de computer, maar wil toch graag meedoen op Platform073. Kan ik hulp krijgen?

Door te klikken op "Contact" of "Aanmelden" kun je kiezen voor de optie "Persoonlijk contact". Op dit formulier kun je selecteren in welke wijk je woont. Als er een wijkplein in de buurt is waar je verder geholpen kunt worden, dan wordt dit adres getoond. Ook kun je je verzoek om hulp via dit formulier naar ons sturen, er neemt dan zo spoedig mogelijk een medewerker contact met je op om je verder te helpen.

Ik wil reageren op een vraag of aanbod, hoe doe ik dat?

Om te kunnen reageren op een vraag of aanbod moet je aangemeld zijn bij Platform073. Dit is gratis en een handleiding is te vinden onder "Hoe werkt het?". Hier lees je ook hoe het reageren op een vraag of aanbod werkt.

Help, ik kan niet inloggen!

Om in te kunnen loggen moet je aangemeld zijn bij Platform073. Lees hiervoor "Hoe werkt het?".

Krijg je een foutmelding bij het inloggen? Mogelijk heb je een foutje gemaakt bij het invoeren van je e-mailadres of wachtwoord. Controleer de spelling van je e-mailadres en wachtwoord goed. Kijk ook of de hoofdletter-functie (Caps Lock) is uitgeschakeld.

Als je je wachtwoord bent vergeten of het werkt niet goed in combinatie met je e-mailadres, klik dan in het inlogscherm op de optie "wachtwoord vergeten". Je ontvangt op je mailadres een link waarmee je je wachtwoord kunt aanpassen. Je kunt je wachtwoord altijd zelf veranderen via de menukeuze "wachtwoord wijzigen" in je profiel. 

Wat vind ik waar?

Op Platform073 kun je kiezen uit 3 overzichten via de menubalk: vragen, aanbod en vrijwilligerswerk.

  • In het Vragenoverzicht staan oproepen van mensen die hulp, kennis of materialen kunnen gebruiken, of contact of samenwerking zoeken.
  • In het Aanbodoverzicht staan oproepen waarin men hulp, kennis, diensten of materialen aanbiedt.
  • Op de pagina Vrijwilligerswerk kun je vacatures voor vrijwilligerswerk of maatschappelijke stages bij organisaties vinden.

Via de zoekfilters links naast de overzichten kun je zoeken op onderwerp, tijdsbesteding en wijken en buurten. Ook kun je een zoekterm invoeren in de zoekbalk.

Ik wil onze organisatie onder de aandacht brengen op Platform073, kan dat?

Als je aangemeld bent als "groep/organisatie" kun je in het vak "Omschrijving" in je profiel vertellen wat je doet en voor wie je werkt. Je kunt er ook een link naar je eigen website toevoegen. Deze informatie wordt onder al je vragen en aanbod op Platform073 getoond.